Ingevallen wangen opvullen

MH Kliniek kan ingevallen wangen opvullen met fillers, zodat uw ingevallen gezicht er frisser, jonger en gezonder uitziet. Bezoek onze huidkliniek in Papendrecht of Rijswijk voor een gratis en vrijblijvend consult.


Fillerbehandeling

De voornaamste oorzaken

De voornaamste oorzaken van ingevallen wangen zijn:

  • Gewichtsverlies
  • Ouderdom

Wat zijn ingevallen wangen?

We spreken van ingevallen wangen wanneer het gezicht inhoud of volume verliest rondom de wangen. De jukbeenderen steken dan meer uit, de gezichtscontouren worden scherper en de wangen en het gehele gezicht ogen minder vol. Ingevallen wangen kunnen je er al snel nors, ongezond, oud of vermoeid uit laten zien. Vaak is dit niet het geval of voel je je niet zo.

Gewichtsverlies

Als je een dieet volgt en dus veel afgevallen bent zie je dit het eerste aan je gezicht. Je gezicht oogt minder volumineus omdat je vetweefsel verliest. Hier is – wanneer je bewust gewicht verliest – niets aan te doen, gezien je de plekken waar het vetpercentage afneemt niet kunt uitkiezen. Ook plaatselijk afvallen is helaas niet mogelijk. Wanneer het niet de bedoeling is dat je gewicht verliest, is het raadzaam naar je dieet te kijken. Krijg je bijvoorbeeld voldoende goede vetten, eiwitten en koolhydraten binnen? Een gezond en gevarieerd eetpatroon kan ervoor zorgen dat je op gewicht blijft. Dit is een mogelijkheid om ingevallen wangen te voorkomen.

Ouderdom

Naarmate de jaren verstrijken, neemt het huidvolume en de elasticiteit van je huid af. Hier kun je niets aan veranderen: dit proces wordt van nature in gang gezet vanaf ons 25e tot 35e levensjaar. Een rijpere huid bevat gewoonlijk minder vetweefsel en spieren, waardoor ingevallen wangen meer opvallen.

Door de jaren heen verandert je gezicht.
Waar je gezicht in je jongere jaren wellicht werd getypeerd door volle wangen en een strakke kaaklijn, past dit zich in de loop van de jaren langzaam aan. De wangen worden minder vol en gelijktijdig daarmee gaan de mondhoeken vaak wat meer hangen, ontstaat er een zichtbare neus-lippenplooi en verliest de kaaklijn aan strakheid.

INGEVALLEN WANGEN BEHANDELEN MET FILLER EN HUID VOLUME GEVEN

Het is onze uitgangspositie om de huid volume te geven bij het behandelen van ingevallen wangen. Om die reden worden ingevallen wangen behandeld met fillers. Een filler vult de holler wordende huid onder de jukbeenderen bij de wangen op. Eventueel kun je er tijdens de behandeling voor kiezen de neus-lippenplooi ook meteen op te vullen of ook (diepe) lijnen bij de mondhoek met een filler te laten behandelen.

Lees meer over fillerbehandelingen