Laserbehandeling voor acne(littekens)

Acne komt vaak voor tijdens de puberteit en verdwijnt meestal vanzelf. Helaas kan acne ook na de puberteit voorkomen. Het verschijnt meestal in het gezicht en op de borst, rug en schouders. De oorzaak is vaak hormonaal en bacterieel. Tevens kan het gebruik van medicijnen, chemicaliën of verkeerde make-up een oorzaak zijn. Of bepaald voedsel ook invloed heeft op acne is niet bewezen.

Maak een afspraak Brochure

HOE PAKT MH KLINIEK DIT AAN?

Tijdens de stofwisseling van de propioni bacterie worden afvalstoffen geproduceerd die gevoelig zijn voor licht. Wanneer we deze belichten met een laser, ontstaat er een proces waarbij zuurstof uit de omgeving wordt gesplitst zodat er peroxide ontstaat. Deze peroxide vernietigt de bacterie.
Er zijn ongeveer 8 tot 10 behandelingen nodig, twee per week. De behandelingen zijn zeer veilig en uiterst efficiënt.

HOE ONTSTAAT ACNE?

De huid bevat heel veel talgklieren. Deze klieren produceren talg wat nodig is om de huid soepel te houden. Door hormonale veranderen, o.a. tijdens de puberteit, krijgen de talgklieren een hogere activiteit waardoor ze verstopt kunnen raken. Op iedere huid bevindt zich een propioni bacterie. Deze wordt op een gezonde huid door aanraking met zuurstof geremd. Bij een verstopte of vernauwde talgklier wordt de omgeving zuurstof vrij waardoor de propioni bacterie zich explosief vermeerderd. Dit resulteert in een ontsteking.

ALGEMENE INFORMATIE

DE BEHANDELING (30 MIN.)

De acne behandeling ziet er als volgt uit: Eerst wordt uw huid gereinigd en vervolgens zal de huidtherapeute met behulp van de laser uw huid behandelen. De huid wordt na de behandeling gekalmeerd en er word een passende dag- of nacht verzorging aangeraden. Er is de mogelijkheid om een dieptereiniging en het Bio Sulfur masker van ZO Skinhealth toe te voegen aan de behandeling. Geef dit aan tijdens het boeken.

CONTRA INDICATIES

Epilepsie, in verband met de lichtflitsen. In veel gevallen worden de behandelingen door de zorg verzekering vergoed. U dient zelf na te gaan of dat voor u ook geld.

WAT KUNT U ZELF DOEN

Acne is vaak een proces van meerdere jaren. Daarom adviseren wij ook altijd naast de behandeling tot goede thuisverzorging over te gaan. De talgproductie moet geremd worden zodat de bacterie niet opnieuw kan groeien. Onze huidtherapeutes kunnen u de juiste producten adviseren.

VOORDELEN VAN DE LASERBEHANDELING

  • Geen bijwerkingen.
  • Blauw licht is natuurlijk.
  • Het is voor iedereen geschikt.
  • Vernietigt de bacterie zonder omliggend weefsel te beschadigen.
  • Geen pigment veranderingen in combinatie met de zon.
  • 4 tot 5 weken behandelen i.p.v. 3 tot 6 maanden bij gebruik van medicatie.
  • Werkt al na 2 tot 3 weken i.p.v. 6 tot 8 weken bij medicatie.
  • De behandeling is nagenoeg pijnloos. Alleen gevoelig op ontstekingen.

NADELEN VAN DE LASERBEHANDELING

  • Niet overal in Nederland kun je deze behandelingen ondergaan.
  • Werkt alleen op ontstoken acne.


Huidanalyse

Voorafgaand aan het behandeltraject vindt er een kosteloos en vrijblijvend consult bij één van onze specialisten plaats. Tijdens dit consult maken wij gebruik van de Observ 520 X.
Een huidscan met de Observ is de nieuwste innovatie op het gebied van huidanalyses. Een goede en grondige huidanalyse is de eerste stap naar huidverbetering. Veel huidaandoeningen beginnen in de diepere huidlagen en worden pas in de loop van de tijd zichtbaar. De OBSERV 520X analyseert ook de diepere huidlagen en brengt alle huidkenmerken in beeld. Zo kunnen wij nog beter én eerder de kern van het huidprobleem aanpakken.

HUIDTHERAPEUTEN EN SPECIALISTEN

Huidtherapeuten en specialisten

Estelle Alink

HUIDTHERAPEUTE

In 2018 heb ik de opleiding Allround schoonheidsspecialiste succesvol afgerond. Al sinds dat ik jong ben wist ik dat ik later iets wilde doen met uiterlijke verzorging. Tijdens mijn opleiding merkte ik tijdens het behandelen van cliënten met acne dat ik wat diepgang miste. Gedurende de opleiding heb ik zelf ook erg last gehad van acne en ik wilde er alles aan doen om dit beter te maken. Lees meer

Huidtherapeuten en specialisten

Huidtherapeuten en specialisten

ROSEMARIJN ANZENHOFER

HUIDTHERAPEUTE

Mijn naam is Rosemarijn Anzenhofer. Ik studeerde in 2017 af als Huidtherapeute aan de Haagse Hogeschool. In mijn studie richtte ik me met name op de cosmetische kant van het vak. Ik schreef mijn afstudeerscriptie over de Soprano ontharingslaser. Na mijn studie heb ik me verder ontwikkeld in de laser- en acnetherapie. Lees meer

Huidtherapeuten en specialisten

Huidtherapeuten en specialisten

Verena Boom

HUIDTHERAPEUTE

Na mijn opleiding tot schoonheidsspecialiste ben ik de studie huidtherapie gaan volgen. Dit heb ik gedaan omdat de medische kant van het vak mij erg aansprak. In 2010 ben ik afgestudeerd en ben ik als huidtherapeute en schoonheidsspecialiste gaan werken en dit doe ik nog steeds met veel plezier. Lees meer

Huidtherapeuten en specialisten

Huidtherapeuten en specialisten

Fulden Ulusoy- Eminoglou

HUIDTHERAPEUTE

Het beroep Huidtherapie is fascinerend, het persoonlijke contact in combinatie met het verlenen van huidzorg op maat en de uitdaging om de juiste oplossing te vinden voor mensen die soms al jaren last hebben van een huidprobleem is wat mij zo aanspreekt. Lees meer

Huidtherapeuten en specialisten

Huidtherapeuten en specialisten

JAMIE HOOGERBRUGGE

SCHOONHEIDSSPECIALISTE / HUIDTHERAPEUTE

Sinds 2010 heb ik als gediplomeerd Allround schoonheidsspecialiste veel werkervaring opgedaan. Door mijn grote interesse in de huid ben ik aansluitend de HBO opleiding Huidtherapie aan de Haagse Hogeschool gaan volgen en heb deze succesvol afgerond. Lees meer

Huidtherapeuten en specialisten

Schoonheids- specialisten

Pamela Janssens

SCHOONHEIDSSPECIALISTE / HUIDTHERAPEUTE

Zolang dat ik mij kan herinneren ben ik al geïnteresseerd in uiterlijke verzorging. Nadat ik mijn diploma Allround schoonheidsspecialiste heb gehaald, heb ik de opleiding Huidtherapie gevolgd en afgerond.

Lees meer

Schoonheidsspecialisten

KWALITEIT EN VEILIGHEID ACNEBEHANDELING

Kwaliteit staat centraal in MH Kliniek. Er is een formeel kwaliteitssysteem, de kwaliteiten van artsen en medewerkers worden structureel getoetst en ontwikkeld en er vinden reguliere kwaliteitscontroles plaats. Vanzelfsprekend voldoen alle behandelfaciliteiten aan de eisen die hiervoor door de overheid worden gesteld en houdt MH Kliniek zich op alle fronten aan de voor haar relevante wetgeving. Naast ons eigen kwaliteitssysteem en de toewijding van onze medewerkers zorgt ook de Nederlandse wetgeving voor een kwaliteitsgarantie. MH Kliniek voldoet aan alle wetten en regels die vanuit de overheid opgelegd zijn.

KWALITEITSWET ZORGINSTELLINGEN

Deze wet verplicht klinieken om systematisch en structureel aandacht te hebben voor kwaliteit. Het beleid van een kliniek moet erop gericht zijn om verantwoorde zorg te leveren. Hieronder wordt verstaan dat de zorg doeltreffend en doelmatig moet zijn, patiëntgericht en afgestemd op reële behoeften. Iedere kliniek is verplicht om een kwaliteitssysteem te hanteren en jaarlijks een kwaliteitsjaarverslag uit te brengen.

WET BEROEPEN INDIVIDUELE GEZONDHEIDSZORG (BIG)

Deze wet stelt regels aan de beroepsuitoefening en heeft als doelstelling de kwaliteit van de beroepsuitoefening te bevorderen en te bewaken en de patiënt te beschermen tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen van beroepsbeoefenaren. Hiertoe zijn in de wet waarborgen opgenomen als titelbescherming, registratie, bevoegdheidsregeling voorbehouden handelingen en tuchtrecht. In MH Kliniek betekent dat, dat alleen BIG geregistreerde artsen en/of chirurgen die gecertificeerd zijn door de European Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery werkzaam zijn.

WET OP DE GENEESKUNDIGE BEHANDELINGSOVEREENKOMST

Deze wet regelt een aantal rechten en plichten van de cliënt en de arts. Het recht op informatie over de behandeling is een van de meest belangrijke. De arts is verplicht om u te informeren over de aard van een behandeling, de in acht te nemen leefregels na de behandeling, over de mogelijke risico’s, de alternatieven en de te verwachten resultaten. Verder staan in deze wet onder andere beschreven het recht op inzage in het medisch dossier, de vereiste toestemming voor de behandeling en het recht op privacy en geheimhouding.

WET KLACHTRECHT CLIËNTEN ZORGSECTOR

Deze wet verplicht klinieken een formele regeling voor de behandeling van klachten te treffen. Bij de klachtencommissie kan een klacht worden ingediend tegen een zorgaanbieder over een gedraging van hem of van voor hem werkzame personen. De commissie behandelt de klacht op basis van een klachtenreglement dat aan de patiënt ter beschikking gesteld moet worden. MH Kliniek heeft zich om optimale kwaliteit te bieden en garanderen via Enface kliniek aangesloten bij de klachtenregeling van het UMC St Radboud.

VOOR EN NA FOTO'S

Er worden altijd foto’s voor en na de behandeling gemaakt, dit om het resultaat van de ingreep goed te kunnen zien. Hier vindt u een aantal foto’s terug van voor én na de ingreep.

Acne na 12 behandelingen

VIDEO

KOSTEN VAN EEN ACNEBEHANDELING

  Per behandeling
1 spot tot 4 cm2 € 59,-
1 zone tot 25 cm2 € 79,-
1 zone tot 100 cm2 € 99,-

Maak een afspraak Brochure