Laserbehandeling voor acne(littekens)

Acne komt vaak voor tijdens de puberteit en verdwijnt meestal vanzelf. Helaas kan acne ook na de puberteit voorkomen. Het verschijnt meestal in het gezicht en op de borst, rug en schouders. De oorzaak is vaak hormonaal en bacterieel. Tevens kan het gebruik van medicijnen, chemicaliën of verkeerde make-up een oorzaak zijn. Of bepaald voedsel ook invloed heeft op acne is niet bewezen.

HOE PAKT MH KLINIEK DIT AAN?

Tijdens de stofwisseling van de propioni bacterie worden afvalstoffen geproduceerd die gevoelig zijn voor licht. Wanneer we deze belichten met een laser, ontstaat er een proces waarbij zuurstof uit de omgeving wordt gesplitst zodat er peroxide ontstaat. Deze peroxide vernietigt de bacterie.
Er zijn ongeveer 8 tot 10 behandelingen nodig, twee per week. De behandelingen zijn zeer veilig en uiterst efficiënt.

HOE ONTSTAAT ACNE?

De huid bevat heel veel talgklieren. Deze klieren produceren talg wat nodig is om de huid soepel te houden. Door hormonale veranderen, o.a. tijdens de puberteit, krijgen de talgklieren een hogere activiteit waardoor ze verstopt kunnen raken. Op iedere huid bevindt zich een propioni bacterie. Deze wordt op een gezonde huid door aanraking met zuurstof geremd. Bij een verstopte of vernauwde talgklier wordt de omgeving zuurstof vrij waardoor de propioni bacterie zich explosief vermeerderd. Dit resulteert in een ontsteking.

VOORDELEN VAN DE LASERBEHANDELING

  • Geen bijwerkingen.
  • Blauw licht is natuurlijk.
  • Het is voor iedereen geschikt.
  • Vernietigt de bacterie zonder omliggend weefsel te beschadigen.
  • Geen pigment veranderingen in combinatie met de zon.
  • 4 tot 5 weken behandelen i.p.v. 3 tot 6 maanden bij gebruik van medicatie.
  • Werkt al na 2 tot 3 weken i.p.v. 6 tot 8 weken bij medicatie.
  • De behandeling is nagenoeg pijnloos. Alleen gevoelig op ontstekingen.

NADELEN VAN DE LASERBEHANDELING

  • Niet overal in Nederland kun je deze behandelingen ondergaan.
  • Werkt alleen op ontstoken acne.


Huidanalyse

Voorafgaand aan het behandeltraject vindt er een kosteloos en vrijblijvend consult bij één van onze specialisten plaats. Tijdens dit consult maken wij gebruik van de Observ 520 X.
Een huidscan met de Observ is de nieuwste innovatie op het gebied van huidanalyses. Een goede en grondige huidanalyse is de eerste stap naar huidverbetering. Veel huidaandoeningen beginnen in de diepere huidlagen en worden pas in de loop van de tijd zichtbaar. De OBSERV 520X analyseert ook de diepere huidlagen en brengt alle huidkenmerken in beeld. Zo kunnen wij nog beter én eerder de kern van het huidprobleem aanpakken.