Ontsierende beenvaatjes

Ontsierende vaatjes (ook wel takkenbosvenen of penseelvarices) op de benen zijn zichtbare kleine rode of blauwe lijntjes op de benen. Soms zijn ze ook zichtbaar als vlekken op de benen. Eigenlijk zijn het kleine oppervlakkige spatadertjes (micro-varices).

Maak een afspraak Brochure

Oorzaak van vaatjes

De vaatjes ontstaan meestal spontaan, maar kunnen ook door spataderen die dieper gelegen zijn veroorzaakt worden. De druk die dan ontstaat van binnenuit belast de oppervlakkige kleine vaatjes.Dit kan diverse oorzaken hebben zoals hormoonschommelingen tijdens de zwangerschap, erfelijke aanleg of een staand beroep. De behandeling met de ND:Yag laser is een effectieve methode om deze ontsierende beenvaatjes te verwijderen..

BEHANDELING MET DE HARMONY XL ND YAG LASER

Beenvaatjes zijn goed te behandelen met de laser. De laser zendt een lichtstraal uit die door de huid gaat, in de bloedvaatjes dringt en ze vernietigt zonder de omliggende huid te beschadigen. Door de warmte die in de adertjes ontstaat stolt het bloed en wordt het beenvaatje vernietigd waarna het verdwijnt. Dit heeft geen invloed op het omliggende weefsel. Deze behandeling wordt ook wel gedaan als aanvullende behandeling op sclerocompressie-therapie (het wegspuiten van spataders).

De ND:Yag laser kan alleen gebruikt worden om beenvaatjes met een doorsnede kleiner dan 4 millimeter te verwijderen.

DE BEHANDELING

U komt niet voor deze laserbehandeling in aanmerking als u:
• Borstvoeding geeft
• Zwanger bent
• Roaccutane gebruikt (bij acné en rosacea);
• Bepaalde antibiotica gebruikt. (overgevoeligheid voor licht).

Indien u bloedverdunners gebruikt, is de behandeling wel mogelijk maar is de kans op blauwe plekken na de behandeling groter.AANTAL BEHANDELINGEN

Over het algemeen zijn er drie tot zes behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Tussen de behandelingen zit steeds acht tot tien weken.


RESULTAAT VAN DE BEHANDELING

Niet alle beenvaatjes kunnen geheel verwijderd worden met een laserbehandeling, maar een afname van 70% is te verwachten. Het ontstaan van nieuwe beenvaatjes in de toekomst kan door deze behandeling niet worden voorkomen.

HUIDTHERAPEUTEN EN SPECIALISTEN

Huidtherapeuten en specialisten

Estelle Alink

HUIDTHERAPEUTE

In 2018 heb ik de opleiding Allround schoonheidsspecialiste succesvol afgerond. Al sinds dat ik jong ben wist ik dat ik later iets wilde doen met uiterlijke verzorging. Tijdens mijn opleiding merkte ik tijdens het behandelen van cliënten met acne dat ik wat diepgang miste. Gedurende de opleiding heb ik zelf ook erg last gehad van acne en ik wilde er alles aan doen om dit beter te maken. Lees meer

Huidtherapeuten en specialisten

Huidtherapeuten en specialisten

ROSEMARIJN ANZENHOFER

HUIDTHERAPEUTE

Mijn naam is Rosemarijn Anzenhofer. Ik studeerde in 2017 af als Huidtherapeute aan de Haagse Hogeschool. In mijn studie richtte ik me met name op de cosmetische kant van het vak. Ik schreef mijn afstudeerscriptie over de Soprano ontharingslaser. Na mijn studie heb ik me verder ontwikkeld in de laser- en acnetherapie. Lees meer

Huidtherapeuten en specialisten

Huidtherapeuten en specialisten

Verena Boom

HUIDTHERAPEUTE

Na mijn opleiding tot schoonheidsspecialiste ben ik de studie huidtherapie gaan volgen. Dit heb ik gedaan omdat de medische kant van het vak mij erg aansprak. In 2010 ben ik afgestudeerd en ben ik als huidtherapeute en schoonheidsspecialiste gaan werken en dit doe ik nog steeds met veel plezier. Lees meer

Huidtherapeuten en specialisten

Huidtherapeuten en specialisten

Fulden Ulusoy- Eminoglou

HUIDTHERAPEUTE

Het beroep Huidtherapie is fascinerend, het persoonlijke contact in combinatie met het verlenen van huidzorg op maat en de uitdaging om de juiste oplossing te vinden voor mensen die soms al jaren last hebben van een huidprobleem is wat mij zo aanspreekt. Lees meer

Huidtherapeuten en specialisten

Huidtherapeuten en specialisten

JAMIE HOOGERBRUGGE

SCHOONHEIDSSPECIALISTE / HUIDTHERAPEUTE

Sinds 2010 heb ik als gediplomeerd Allround schoonheidsspecialiste veel werkervaring opgedaan. Door mijn grote interesse in de huid ben ik aansluitend de HBO opleiding Huidtherapie aan de Haagse Hogeschool gaan volgen en heb deze succesvol afgerond. Lees meer

Huidtherapeuten en specialisten

Schoonheids- specialisten

Pamela Janssens

SCHOONHEIDSSPECIALISTE / HUIDTHERAPEUTE

Zolang dat ik mij kan herinneren ben ik al geïnteresseerd in uiterlijke verzorging. Nadat ik mijn diploma Allround schoonheidsspecialiste heb gehaald, heb ik de opleiding Huidtherapie gevolgd en afgerond.

Lees meer

Schoonheidsspecialisten

VERZEKERING

De zorgverzekeraar geeft geen vergoeding voor de cosmetische laserbehandeling van kleine beenvaatjes.

KWALITEIT EN VEILIGHEID BEHANDELING

Kwaliteit staat centraal in MH Huidkliniek. Er is een formeel kwaliteitssysteem, de kwaliteiten van artsen en medewerkers worden structureel getoetst en ontwikkeld en er vinden reguliere kwaliteitscontroles plaats. Vanzelfsprekend voldoen alle behandelfaciliteiten aan de eisen die hiervoor door de overheid worden gesteld en houdt MH Huidkliniek zich op alle fronten aan de voor haar relevante wetgeving. Naast ons eigen kwaliteitssysteem en de toewijding van onze medewerkers zorgt ook de Nederlandse wetgeving voor een kwaliteitsgarantie. MH Huidkliniek voldoet aan alle wetten en regels die vanuit de overheid opgelegd zijn.

KWALITEITSWET ZORGINSTELLINGEN

Deze wet verplicht klinieken om systematisch en structureel aandacht te hebben voor kwaliteit. Het beleid van een kliniek moet erop gericht zijn om verantwoorde zorg te leveren. Hieronder wordt verstaan dat de zorg doeltreffend en doelmatig moet zijn, patiëntgericht en afgestemd op reële behoeften. Iedere kliniek is verplicht om een kwaliteitssysteem te hanteren en jaarlijks een kwaliteitsjaarverslag uit te brengen.

WET BEROEPEN INDIVIDUELE GEZONDHEIDSZORG (BIG)

Deze wet stelt regels aan de beroepsuitoefening en heeft als doelstelling de kwaliteit van de beroepsuitoefening te bevorderen en te bewaken en de patiënt te beschermen tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen van beroepsbeoefenaren. Hiertoe zijn in de wet waarborgen opgenomen als titelbescherming, registratie, bevoegdheidsregeling voorbehouden handelingen en tuchtrecht. In MH Huidkliniek betekent dat, dat alleen BIG geregistreerde artsen en/of chirurgen die gecertificeerd zijn door de European Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery werkzaam zijn.

WET OP DE GENEESKUNDIGE BEHANDELINGSOVEREENKOMST

Deze wet regelt een aantal rechten en plichten van de cliënt en de arts. Het recht op informatie over de behandeling is een van de meest belangrijke. De arts is verplicht om u te informeren over de aard van een behandeling, de in acht te nemen leefregels na de behandeling, over de mogelijke risico’s, de alternatieven en de te verwachten resultaten. Verder staan in deze wet onder andere beschreven het recht op inzage in het medisch dossier, de vereiste toestemming voor de behandeling en het recht op privacy en geheimhouding.

WET KLACHTRECHT CLIËNTEN ZORGSECTOR

Deze wet verplicht klinieken een formele regeling voor de behandeling van klachten te treffen. Bij de klachtencommissie kan een klacht worden ingediend tegen een zorgaanbieder over een gedraging van hem of van voor hem werkzame personen. De commissie behandelt de klacht op basis van een klachtenreglement dat aan de patiënt ter beschikking gesteld moet worden. MH Huidkliniek heeft zich om optimale kwaliteit te bieden en garanderen via Enface kliniek aangesloten bij de klachtenregeling van het UMC St Radboud.

VOOR- EN NAZORG BEENVAATJES

VOOR DE BEHANDELING

Probeer de zon zoveel mogelijk te mijden. Komt u toch in de zon, gebruik dan een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor van 30 of hoger. De beenvaatjes zijn op een gebruinde huid minder goed te zien wat behandelen bemoeilijkt. Zonnebanken en zelfbruinende crème raden wij dus af. Als u behaarde benen heeft dan verzoeken wij u het te behandelen gebied te scheren 1 à 2 dagen voor de behandeling.

DE DAG VAN DE BEHANDELING

Het te behandelen gebied moet goed schoon zijn. Gelieve geen bodylotion of (zelfbruinende) crème te gebruiken op de dag van de behandeling.

NA DE BEHANDELING

U kunt na de behandeling over het algemeen direct uw dagelijkse bezigheden weer hervatten. Het branderige gevoel dat tijdens de behandeling ontstaat is na de behandeling direct verdwenen. Er kan nog wel sprake zijn van een lichte zwelling die na enkele uren tot een dag verdwijnt. U kunt eventueel koude kompressen op de behandelde plek leggen. De kleur van de beenvaatjes verandert na de behandeling in licht rood. Sommige beenvaatjes zullen paars/blauw verkleuren. Dit zal na enkele weken verdwijnen, afhankelijk van het herstelvermogen van het lichaam en de dikte van het vaatje.

De beenvaatjes verdwijnen niet in een keer, er zijn meerdere behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Het is niet nodig om een steunkous te dragen na de behandeling. Om verkleuringen op het behandelde gebied te voorkomen mag u na de laserbehandeling minstens vier weken niet met uw benen in de zon. U kunt de eerste 3 tot 4 dagen na de behandeling beter niet:
- in een heet bad gaan;
- naar de sauna gaan;
- intensief sporten.

KOSTEN VAN BEHANDELING BEENVAATJES

1 behandeling 25 cm2 € 89,-
1 behandeling 50 cm2 € 110,-
1 behandeling 75 cm2 € 130,-
1 behandeling 100 cm2 € 150,-
1 behandeling 125 cm2 € 170,-
1 behandeling 150 cm2 € 190,-
1 behandeling 175 cm2 € 210,-
Maak een afspraak Brochure