Microneedling

Is een microneedling behandeling met Derma-pen 4 iets voor u? Deze methode maakt met behulp van naaldjes minuscule gaatjes in de huid. De pen bevat naaldjes die door middel van vibratie in de huid komen en daar minuscule kanaaltjes maken. De behandeling stimuleert het zelfgenezend vermogen van de huid en maakt het mogelijk om werkstoffen in de huid te brengen. Het doel van de methode is om structurele huidverbetering tot stand te brengen.

Behandel tal van huidproblemen

Microneedling kan ingezet worden bij het behandelen van tal van huidproblemen, waaronder:

  • rimpels
  • huidverslapping
  • (acne)littekens
  • grove huidstructuur/ vergrote poriën
  • rosacea
  • couperose
  • pigmentvlekken

Wat kunt u verwachten van de microneedling met Derma-pen 4 behandeling?

De gaatjes in de huid zijn waarneembaar als puntbloedinkjes en deze sluiten binnen zeven minuten na de behandeling. Hierdoor wordt het natuurlijk herstel en wondgenezingsproces in de huid geactiveerd en de fibroblast gestimuleerd. De stimulering van de fibroblast zorgt voor een versnelde aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid strakker, gladder en steviger wordt. Het effect van een microneedling behandeling is niet direct zichtbaar. De huid heeft ongeveer drie maanden nodig om tot een optimaal collageen en elastineniveau te komen.

Wat kunt u direct na de microneedling met Derma-pen 4 behandeling verwachten?

Na de behandeling ziet de huid er direct rood uit en dit kan 48 uur aanhouden. De huid kan warm en prikkelend aanvoelen, alsof er te lang in de zon is gezeten. Ook kunnen er bloeduitstortinkjes ontstaan, dit is niet ernstig en trekt vanzelf weg. Tot vier weken na de microneedling behandeling moet u oppassen met de zon. De huidtherapeut zal u het juiste zonebeschermingsproduct met fysisch filter adviseren.

 
 

Advisering op maat

Voor iedere huidtherapeutische behandeling zal de specialiste alle mogelijkheden met u bespreken. Dit doen we in een kosteloos en vrijblijvend consult. Ondergaat u de behandelingen in kuurverband en volgens een opgesteld behandelplan dan zult u uiteraard sneller resultaat bereiken. Ons advies zal zijn om vier tot zes behandelingen met een tussenpoos van maximaal acht weken te ondergaan. Om de werkzaamheid en resultaat nog verder te verhogen kan de huidtherapeut tussen de microneedlingbehandelingen een peeling of microdermabrasie adviseren. In combinatie met hoogwaardige producten die actieve werkstoffen bevatten haalt u alles in huis om uw huid in een betere conditie te krijgen.


Huidanalyse

Voorafgaand aan het behandeltraject vindt er een kosteloos en vrijblijvend consult bij één van onze specialisten plaats. Tijdens dit consult maken wij gebruik van de Observ 520 X.
Een huidscan met de Observ is de nieuwste innovatie op het gebied van huidanalyses. Een goede en grondige huidanalyse is de eerste stap naar huidverbetering. Veel huidaandoeningen beginnen in de diepere huidlagen en worden pas in de loop van de tijd zichtbaar. De OBSERV 520X analyseert ook de diepere huidlagen en brengt alle huidkenmerken in beeld. Zo kunnen wij nog beter én eerder de kern van het huidprobleem aanpakken.