Overmatig zweten

Veel mensen hebben last heeft van overmatig transpireren. Dit kan vooral merkbaar zijn onder de oksels. Overmatig transpireren, de medische term is hyperhidrose, kan ook een grote invloed hebben op iemands sociale leven.

Een eenvoudige oplossing

Meestal is de oorzaak van hyperhidrose niet aan te wijzen. De oplossing van het probleem echter is even simpel als effectief; een rimpelbehandeling met spierverslappende vloeistof. Inspuiting hiervan in de huid leidt ertoe dat de overmatige zweetproductie met ongeveer 95% gereduceerd wordt. Dit heeft geen invloed op de zweetproductie elders op het lichaam.Ook blijft uitscheiding van afvalstoffen via transpiratie intact.

De procedure

Tijdens de behandeling worden in het gebied om de centimeter kleine oppervlakkige injecties gegeven. In overleg met de arts kan besloten worden het te behandelen gebied vooraf te verdoven met crème (Emla®). Dit neemt grotendeels het gevoel van de prikken weg. Echter, de meeste patiënten ervaren de injecties niet als pijnlijk en ondergaan de behandeling zonder verdoving.

HET RESULTAAT VAN DE BEHANDELING

Na ongeveer twee dagen is het effect van de rimpelbehandeling al enigszins merkbaar. Na twee weken is de zweetproductie maximaal gereduceerd. Dit is het moment om te beoordelen of de behandeling volledig is aangeslagen of zonodig een correctie te laten uitvoeren door de arts indien er een stukje van het behandelde gebied onvoldoende reageert op de injecties.

De werkingsduur van de behandeling verschilt van persoon tot persoon, gemiddeld zes tot twaalf maanden. De behandeling kan daarna probleemloos worden herhaald.