Overmatig zweten

Met onze hyperhidrose behandeling is overmatig transpireren eenvoudig en effectief te verhelpen. Met deze behandeling helpen wij cliënten die last hebben van overmatig zweten (de medische term is hyperhidrose), want dit kan een grote invloed hebben op iemands sociale leven.

Oplossing voor hyperhidrose: Injectables

Meestal is de oorzaak van hyperhidrose niet aan te wijzen. De oplossing van het probleem echter is even simpel als effectief; een rimpelbehandeling met spierverslappende vloeistof. Inspuiting hiervan in de huid leidt ertoe dat de overmatige zweetproductie met ongeveer 95% gereduceerd wordt. Dit heeft geen invloed op de zweetproductie elders op het lichaam. Ook blijft uitscheiding van afvalstoffen via transpiratie intact.

De procedure

Tijdens de behandeling worden in het gebied om de centimeter kleine oppervlakkige injecties gegeven. In overleg met de arts kan besloten worden het te behandelen gebied vooraf te verdoven met crème (Emla®). Dit neemt grotendeels het gevoel van de prikken weg. Echter, de meeste patiënten ervaren de injecties niet als pijnlijk en ondergaan de behandeling zonder verdoving.

HET RESULTAAT VAN DE BEHANDELING

Na ongeveer 2 dagen is het effect van de rimpelbehandeling al enigszins merkbaar. Na 2 weken is de zweetproductie maximaal gereduceerd. Dit is het moment om te beoordelen of de behandeling volledig is aangeslagen of dat u eventueel een correctie mag laten uitvoeren door de arts indien er een stukje van het behandelde gebied onvoldoende reageert op de injecties. De werkingsduur van de behandeling verschilt van persoon tot persoon, maar is gemiddeld 6 tot 12 maanden. De behandeling kan daarna probleemloos worden herhaald.