Peelings

De peelings van DermaQuest bestaan allemaal uit een combinatie van verschillende ingrediënten, met elk hun eigen karakteristieke eigenschap. Door de verschillende ingrediënten in te zetten, kunnen huidproblemen effectief en efficiënt worden aangepakt. DermaQuest maakt gebruik van specifieke ingrediënten die zuren tijdens de peeling kunnen neutraliseren, waardoor de peeling een relatief korte herstelperiode heeft. Het unieke aan deze peelings is de variatie in sterkte en werkzame stoffen, die optimaal resultaat mogelijk maken voor verschillende huidindicaties zoals: anti-aging, acne, (acne)littekens, grove poriën, pigmentatie en rosacea.

Hoeveel behandelingen?

Voor het beste resultaat adviseren wij de peelings in een kuurverband te volgen. Afhankelijk van de indicatie die wij willen behandelen kan dat een combinatie zijn van diverse behandelmethoden met tussenpozen van twee tot vier weken.

Wat kunt u van een peeling verwachten

DermaQuest peelings variëren in sterkte en kunnen worden onderverdeeld in oppervlakkig of mediumdiep. De ingrediënten die in de verschillende peelings verwerkt zitten, zijn onder andere TCA, Jessner, retinol, melk-,glycol- en salicylzuur. De indicatie waarvoor de peelings worden ingezet, kan variëren van het verfrissen van de huid tot het corrigeren van de huid in diepere lagen.

Wat ervaart u tijdens en vlak na een peeling?

Afhankelijk van de sterkte van de peeling kunt u een lichte tot intense prikkeling van de huid ervaren. De huid kan er direct na de behandeling rood uitzien. Na een mediumdiepe peeling kan in de navolgende zeven dagen de huid strak aanvoelen en tijdelijk veranderen in een donkere kleur. Ook kan één tot drie dagen na de peeling schilfering ontstaan, dit kan ongeveer zeven dagen duren. Meestal begint het schilferen rond de mond, de kin, wangen en rond de ogen. De hals en het voorhoofd vervellen vaak als laatste.