Pigmentvlekken

Hyperkeratose zijn licht gepigmenteerde verhevenheden die veel voorkomen bij oudere mensen. Deze pigmentvlekken worden als storend ervaren en zijn perfect weg te halen. Daar de oorzaak van binnenuit komt, kunnen ze toch steeds weer op andere plekken op het lichaam verschijnen maar het symptoom, de hylperkeratose kan zonder problemen worden verwijderd.

Andere soorten pigmentvlekken

Moedervlekken of naevi worden ook lever- en pigmentvlekken genoemd. Zomersproetjes en ouderdomsvlekken zijn ook pigmentvlekken. Ze kunnen verschillend van kleur zijn, geel, bruin of zwart en verschillen in vorm en grootte. Ook de structuur kan verschillen (glad, ruw, verhoogd, behaard, enzovoort).

Nauwelijks te voorkomen, wel te behandelen

Meestal zijn pigmentvlekken erfelijk bepaald, maar vaak kunnen ze ook later tevoorschijn komen. Helaas is dit nauwelijks te voorkomen maar gelukkig is het wel te behandelen! Moedervlekken zijn vaak onschuldig, maar wel onderhevig aan een verhoogd risico op huidkanker, vooral als de huid veel blootgesteld wordt aan de zon. Vooral erg donkere vlekken zijn verdacht en ook donkere verkleuringen binnen een vlek kunt u beter aan uw huisarts laten zien. Personen met veel pigment- of moedervlekken, vooral die met een onregelmatige vorm, moeten de zon vermijden of een verzorgingsproduct met een goede zonnefactor gebruiken om het risico te verminderen.

DE LASERBEHANDELING

We behandelen pigmentvlekken met gepulst licht van 540 of 570 nanometer. De keuze is afhankelijk van uw huidtype en de kleur van de pigmentvlek. De specialist beslist welke methode voor u het meest geschikt is.AANTAL BEHANDELINGEN

Voor een goed resultaat zijn doorgaans 3 behandelingen nodig, maar zelfs na 1 behandeling kan er al een flinke verbetering optreden. Soms zijn er meer behandelingen nodig, dit is afhankelijk van de grootte en het aantal pigmentvlekken dat behandeld moet worden. Tussen de behandelingen dient een periode van minimaal 3 weken te zitten. Direct na de behandeling kan er roodheid of irritatie van uw huid optreden. Dit voelt een beetje zoals zonnebrand. Koel uw huid direct met koele kompressen. Al na enkele uren vermindert de irritatie.RESULTAAT VAN DE BEHANDELING

De behandeling is zeer veilig. Weefsels en huid blijven onbeschadigd en er is geen kans op littekenvorming. De gebruikte apparatuur is uitvoerig en langdurig getest en heeft het FDA-keurmerk*.

De behandeling met Teleway

De hoogfrequente wisselstroom zorgt voor warmte die door de uiterst dunne naald stroomt. De naald stipt het plekje aan en daar vindt dan ter plaatse coagulatie plaats (het stollen van eiwitten). Deze methode wordt toegepast bij couperose, gesprongen adertjes en bloedblaasjes. In het geval van bijvoorbeeld steelwratjes wordt, nadat de naald zijn werking heeft gedaan, een korstje gevormd. Het korstje valt er na enige dagen af. De huid daaronder is glad en roze en verkleurt na verloop van tijd weer mooi bij.

Voor pigmentvlekken en ouderdomsvlekken wordt het te behandelen gebied licht afgeschraapt met de naald. Daarna ontstaat een klein schaafwondje, dat een korstje vormt. Na enige tijd valt dit korstje er af en is het vlekje verdwenen. De huid kleurt daarna weer normaal bij. Het is mogelijk dat er meerdere behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

Huidanalyse

Voorafgaand aan het behandeltraject vindt er een kosteloos en vrijblijvend consult bij één van onze specialisten plaats. Tijdens dit consult maken wij gebruik van de Observ 520 X.
Een huidscan met de Observ is de nieuwste innovatie op het gebied van huidanalyses. Een goede en grondige huidanalyse is de eerste stap naar huidverbetering. Veel huidaandoeningen beginnen in de diepere huidlagen en worden pas in de loop van de tijd zichtbaar. De OBSERV 520X analyseert ook de diepere huidlagen en brengt alle huidkenmerken in beeld. Zo kunnen wij nog beter én eerder de kern van het huidprobleem aanpakken.