Permanente make-up

Bij permanente make-up wordt er door middel van een ultradunne naald, die razendsnel op en neer gaat, een speciale huidvriendelijke pigmentatievloeistof in de huid gebracht. Het doel van permanente make-up is om de juiste kleur op de juiste plaats aan te brengen voor een optimaal resultaat. Om permanente make-up nauwkeurig aan te brengen is vakmanschap en betrouwbare apparatuur een vereiste.

Maak een afspraak Brochure

VOOR IEDEREEN DIE:

 • Er op ieder moment van de dag verzorgd uit wilt zien, maar niet altijd de tijd heeft;
 • Veel sport, transpireert en/of zwemt, waardoor make-up onhandig is;
 • Contactlenzen draagt;
 • Smalle lippen optisch groter wilt laten lijken, zonder injecties;
 • Bleke lippen kleur wilt geven;
 • Moeite heeft met het aanbrengen van make-up;
 • Allergisch is voor make-up;
 • De vorm of breedte van de wenkbrauwen wilt veranderen;
 • Door chemotherapie of ziekte geen haargroei op de wenkbrauwen heeft.

Door de meest ervaren specialisten

Er verzorgd uitzien op elk moment van de dag. Bij MH Kliniek kunt u, als één van de weinigen in de regio, terecht voor permanente make-up. MH Kliniek is hier door de GGD officieel voor bestempeld met een vergunning.
Onze gecertificeerde medewerksters zijn naast het aanbrengen van permanente make-up op wenkbrauwen en eyeliners, gespecialiseerd in het aanbrengen van (3D) hairstrokes, Advanced eyeliner en full lips. Voorafgaand aan de behandeling vindt er een kosteloos en vrijblijvend consult plaats waarin wij u van alle informatie zullen voorzien.

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER PERMANENTE MAKE-UP

DOET HET PIJN?

Het zetten van permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Dankzij de nieuwste computergestuurde apparatuur waar de specialiste mee werkt en verdoving met crèmes, kunnen de onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden.

VOOR WIE IS PERMANENTE MAKE-UP?

Permanente make-up is er voor bijna iedereen. Voor vrouwen die er altijd verzorgd uit willen zien, voor degenen die een correctie nodig hebben, voor mensen met een allergie bij gewone make-up, voor sportieve mensen waar make-up uitloopt. Kortom, permanente make-up is geaccepteerd voor ieder type mens.

HOE LANG BLIJFT PERMANENTE MAKE-UP ZITTEN?

Over het algemeen blijft permanente make-up altijd aanwezig. De intensiteit van uw permanente make-up kan in de loop der tijd wel licht vervagen. Dit is echter per persoon volkomen verschillend. De duur van de intensiteit heeft onder meer te maken met de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en invloed van Uv-licht. De specialiste geeft u hier tijdens een kosteloos en vrijblijvend consult meer uitleg over.

ALS IK HET NIET MOOI VIND, WAT DAN?

Dit is nog nooit gebeurd. Voordat er in de huid gepigmenteerd wordt, wordt eerst voorgetekend. Vervolgens zoekt u samen met de specialiste de juiste kleur uit. Pas wanneer alles naar uw volledige wens is, wordt begonnen met het pigmenteren.

MOET IK ZELF DE KLEUR UITZOEKEN?

U hoeft niet zelf een kleur uit te zoeken. De specialiste heeft de keuze uit meerdere kleuren, geschikt voor alle soorten huidtypen. Omdat de specialiste een speciale opleiding heeft gevolgd over kleurenleer, kan zij u deskundig adviseren welke kleur het beste bij u past.

KAN IK NOG GEWONE MAKE-UP AANBRENGEN?

U kunt absoluut nog gewone make-up aanbrengen. Permanente make-up kan worden gezien als een goede, alledaagse basis om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. U kunt dus altijd nog extra make-up aanbrengen wanneer u dit wenst.

KAN IK DIRECT BINNENLOPEN VOOR EEN BEHANDELING?

Alvorens de specialiste met een permanente make-up behandeling begint, vindt er altijd eerst een consult met u plaats. Tijdens dit gesprek bespreekt u samen met de specialiste uw wensen, en hoe permanente make-up hierin kan voorzien. U kunt zelf aangeven wat uw wensen zijn op het gebied van permanente make-up. Uiteraard geeft de specialiste een verantwoord advies hoe het meest optimale resultaat met permanente make-up kan worden verkregen.

HOE LANG DUURT EEN BEHANDELING?

Over het algemeen duurt een behandeling inclusief voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling 1 tot 1½ uur.

IS ER SPECIALE NAZORG NA DE BEHANDELING?

In principe hoeft de huid na het aanbrengen van permanente make-up geen speciale behandelingen te ondergaan. Om ervoor te zorgen dat uw permanente make-up optimaal zal zijn, heeft de specialiste een overzicht voor u samengesteld met diverse richtlijnen voor de nazorg. De specialiste neemt voorafgaand aan de behandeling alle richtlijnen over de nazorg met u door en geeft u hier uitleg over.

IS HET EINDRESULTAAT METEEN ZICHTBAAR?

Het eindresultaat is niet direct zichtbaar. De eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door de natuurlijke celvernieuwing zal na een periode van circa 3 tot 5 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. De kleur neemt binnen een week ongeveer 40% in intensiteit af.

IS PERMANENTE MAKE-UP VEILIG?

Het zetten van permanente make-up in onze kliniek is veilig. MH Kliniek werkt uitsluitend volgens de strenge Hygiëne-, Arbeidsomstandigheden en Milieucode (H.A.M.-code) welke door de ANBOS is samengesteld in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid. Bovendien wordt bij elke behandeling gewerkt met een nieuwe, steriele naald die na de behandeling wordt vernietigd.

VOOR HET BEDRAG DAT IK UITGEEF AAN PERMANENTE MAKE-UP KAN IK HEEL WAT MAKE-UP KOPEN!

Inderdaad. Maar staat er dan ook elke ochtend een visagist klaar die, voordat u zelf in de spiegel kijkt, uw wenkbrauwen stileert, uw eyeliner haarscherp aanbrengt of uw lippen corrigeert? Gaat deze visagist ook mee op vakantie om u snel bij te werken als u uit de zee of het zwembad stapt? U begrijpt het al, het gaat niet alleen om het lijntje of contour, het gaat om het totale gemak dat u jarenlang elke dag opnieuw ervaart.

IS PERMANENTE MAKE-UP HETZELFDE ALS TATOEËREN?

Het principe lijkt op elkaar. Bij beiden wordt door middel van een naald pigment in de huid gebracht. Echter, blijven de overeenkomsten hierbij. Zowel de apparatuur, als de samenstelling van de pigmenten en de technieken zijn totaal verschillend.

KAN MET PERMANENTE MAKE-UP EEN ‘TIJDELIJKE’ TATTOO GEZET WORDEN?

Tijdelijke tatoeages bestaan niet. Permanente make-up pigmenten vervagen, mede doordat deze minder diep in de huid gezet worden. Als de pigmenten vervaagd zijn vallen deze niet meer op tussen de wimperhaartjes of langs de liprand. Echter, verdwijnt het pigment niet volledig. Bij een zogenaamde ‘tijdelijke’ tattoo vervaagt het pigment ook, maar verdwijnt het ook niet volledig. Er zal een wazige vlek zichtbaar blijven.

NOUVEAU COUNTOUR

VAKMANSCHAP
Het mag voor zich spreken dat het van belang is dat de pigmentatie vakkundig gebeurd. Onze specialisten zijn opgeleid bij Nouveau Contour, hét toonaangevende merk in de permanente make-up wereld. Iedere specialist heeft een intensieve training afgerond waarin alle specialisaties aan bod zijn gekomen. De garantie voor kwaliteit vindt u terug in de jarenlange ervaring en deskundigheid van docenten, en de unieke Nouveau Contour methode, waarin de modernste technieken zijn opgenomen. Het gebruik van de nieuwste pigmenten, die nog beter in de huid blijven zitten, zorgen voor een verbluffend resultaat.

BETROUWBARE APPARATUUR
Bij MH Kliniek werken de specialisten met de Nouveau Contour Intelligent: een pigmentatie apparaat waarin de laatste technische noviteiten en innovaties op het gebied van permanente make-up zijn verwerkt. De Intelligent is computergestuurd, waardoor deze tot fracties van millimeters nauwkeurig werkt en de specialiste optimale resultaten kan garanderen. De computeraansturing kan de naaldfrequentie tot op 0,01 seconde nauwkeurig aangeven. Conform de eisen van de strenge landelijke Hygiëne-, Arbeidsomstandigheden en Milieucode wordt bij elke klant een nieuwe, steriele naald gebruikt, welke na de behandeling vernietigd wordt. Mede hierdoor kunt u ervan verzekerd zijn dat het zetten van permanente make-up bij MH Kliniek volledig veilig is.

DE MOGELIJKHEDEN VAN PERMANENTE MAKE-UP

 

Bij elke vorm van permanente make-up, handmatig of machinaal, is een update vereist om de kleur optimaal te behouden. Afhankelijk van meerdere factoren is de termijn waarin u terugkomt voor een update verschillend. Alle prijzen kunt u hier terugvinden.

Bent u nog niet helemaal zeker welke techniek het meest geschikt is voor u? Een consult met één van onze specialistes is altijd kosteloos en vrijblijvend.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden met permanente make-up? Klik dan hiernaast op het tabje "Voor en na foto's".

PERMANENTE MAKE-UP SPECIALISTEN

Huidtherapeuten en specialisten

Fulden Ulusoy- Eminoglou

HUIDTHERAPEUTE

Het beroep Huidtherapie is fascinerend, het persoonlijke contact in combinatie met het verlenen van huidzorg op maat en de uitdaging om de juiste oplossing te vinden voor mensen die soms al jaren last hebben van een huidprobleem is wat mij zo aanspreekt. Lees meer

Huidtherapeuten en specialisten

Schoonheids- specialisten

INGE PRINS

SCHOONHEIDSSPECIALISTE

Ik werk nu inmiddels 5 jaar bij MH Kliniek. Ik heb verschillende diploma's zoals: schoonheidsspecialist niveau 3, pedicure en allround schoonheidsspecialist. Lees meer

Schoonheidsspecialisten

Schoonheids- specialisten

KELLY VAN WESDONK

SCHOONHEIDSSPECIALISTE

Mijn naam is Kelly van Wesdonk en ik ben sinds juli 2019 werkzaam bij MH Kliniek. In 2009 heb ik mijn opleiding tot schoonheidsspecialiste afgerond en sindsdien ben ik werkzaam in dit mooie vak. Lees meer

Schoonheidsspecialisten

KWALITEIT EN VEILIGHEID PERMANENTE MAKE-UP

Kwaliteit staat centraal in MH Kliniek. Er is een formeel kwaliteitssysteem, de kwaliteiten van artsen en medewerkers worden structureel getoetst en ontwikkeld en er vinden reguliere kwaliteitscontroles plaats. Vanzelfsprekend voldoen alle behandelfaciliteiten aan de eisen die hiervoor door de overheid worden gesteld en houdt MH Kliniek zich op alle fronten aan de voor haar relevante wetgeving. Naast ons eigen kwaliteitssysteem en de toewijding van onze medewerkers zorgt ook de Nederlandse wetgeving voor een kwaliteitsgarantie. MH Kliniek voldoet aan alle wetten en regels die vanuit de overheid opgelegd zijn.

KWALITEITSWET ZORGINSTELLINGEN

Deze wet verplicht klinieken om systematisch en structureel aandacht te hebben voor kwaliteit. Het beleid van een kliniek moet erop gericht zijn om verantwoorde zorg te leveren. Hieronder wordt verstaan dat de zorg doeltreffend en doelmatig moet zijn, patiëntgericht en afgestemd op reële behoeften. Iedere kliniek is verplicht om een kwaliteitssysteem te hanteren en jaarlijks een kwaliteitsjaarverslag uit te brengen.

WET BEROEPEN INDIVIDUELE GEZONDHEIDSZORG (BIG)

Deze wet stelt regels aan de beroepsuitoefening en heeft als doelstelling de kwaliteit van de beroepsuitoefening te bevorderen en te bewaken en de patiënt te beschermen tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen van beroepsbeoefenaren. Hiertoe zijn in de wet waarborgen opgenomen als titelbescherming, registratie, bevoegdheidsregeling voorbehouden handelingen en tuchtrecht. In MH Kliniek betekent dat, dat alleen BIG geregistreerde artsen en/of chirurgen die gecertificeerd zijn door de European Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery werkzaam zijn.

WET OP DE GENEESKUNDIGE BEHANDELINGSOVEREENKOMST

Deze wet regelt een aantal rechten en plichten van de cliënt en de arts. Het recht op informatie over de behandeling is een van de meest belangrijke. De arts is verplicht om u te informeren over de aard van een behandeling, de in acht te nemen leefregels na de behandeling, over de mogelijke risico’s, de alternatieven en de te verwachten resultaten. Verder staan in deze wet onder andere beschreven het recht op inzage in het medisch dossier, de vereiste toestemming voor de behandeling en het recht op privacy en geheimhouding.

WET KLACHTRECHT CLIËNTEN ZORGSECTOR

Deze wet verplicht klinieken een formele regeling voor de behandeling van klachten te treffen. Bij de klachtencommissie kan een klacht worden ingediend tegen een zorgaanbieder over een gedraging van hem of van voor hem werkzame personen. De commissie behandelt de klacht op basis van een klachtenreglement dat aan de patiënt ter beschikking gesteld moet worden. MH Kliniek heeft zich om optimale kwaliteit te bieden en garanderen via Enface kliniek aangesloten bij de klachtenregeling van het UMC St Radboud.

VOOR DE BEHANDELING

Voor het ondergaan van een permanente make-up behandeling, dient u rekening te houden met een aantal zaken:

 • De avond voor de afspraak mag u geen alcohol of aspirine gebruiken omdat dit het bloed verdunt.
 • Bij het gebruik van bloedverdunners, indien mogelijk een paar dagen voorafgaande aan de behandeling ermee te stoppen.
 • Indien u graag verdoving wenst tijdens het zetten van de permanente make-up kunt u uw huisarts vragen een recept lidocaine voor te schrijven. Als u dit een half uur voor aanvang aanbrengt is de huid al voorverdoofd. Neemt u de crème ook mee, dan kunnen wij tijdens de behandeling bijverdoven.
 • Indien u op het formulier bij een contra-indicatie ja heeft ingevuld gaan wij niet over tot behandelen, tenzij u een schriftelijk schrijven van de behandelende arts heeft.
 • Alvorens uw specialiste met de behandeling begint van de wenkbrauwen of lippen zal zij deze eerst voortekenen.
 • De gepigmenteerde huid zal na de behandeling aanmerkelijk intensiever van kleur zijn dan na een aantal weken.
 • U heeft na 8 weken recht op een nabehandeling, deze is bij de prijs inbegrepen.
 • Indien nodig heeft u na 8 weken recht op een tweede nabehandeling.
 • Daarna gelden update-prijzen voor het bijwerken van de permanente make-up. Deze prijzen vindt u hier.
 • Het is niet aan te raden intensief te sporten de dag van de behandeling.
 • Volgens de hygiënerichtlijnen voor cosmetisch tatoeëren (GGD) moeten wij u erop wijzen dat alle consequenties voortvloeiende uit de behandeling voor eigen risico zijn.
 • Indien u zonder geldige reden binnen 48 uur voor de behandeling afzegt dient u 50% van de behandeling te betalen.

NA DE BEHANDELING

Zoals elke cosmetische ingreep is de procedure van permanente make-up een proces waarbij enig geduld betracht zal moeten worden. Maar ook dat wordt beloond en na een week is er al een prachtig resultaat zichtbaar.

Meteen na de behandeling kan het getatoeëerde gebied er donker, dik en wat onnatuurlijk uit zien. Schrik hier niet van, na 1 week is dit 50% minder. De komende weken zal de kleur verzachten en een natuurlijk uiterlijk krijgen. Vanaf de 3e dag zullen er pigmentkorstjes ontstaan. Deze mag u er niet afkrabben, doet u dit toch dan kunnen er ontstekingen ontstaan of het kleurpigment kan met de korst verdwijnen. De pigmentkorstjes zullen vanzelf loslaten als de huid eronder begint te genezen.

NAZORG GEDURENDE 7 DAGEN

Ook na het ondergaan van de permanente make-up behandeling is het belangrijk te letten op een aantal zaken:

 • Vermijdt overmatig U.V. licht (dus ook zonnebank). Dit kan het pigment in de huid verminderen.
 • Vóór het douchen vaseline aanbrengen op het getatoeëerde gebied om deze vochtvrij te houden.
 • Indien nodig mag u calendulanzalf aanbrengen.
 • Bij voorkeur zo natuurlijk mogelijk laten genezen.
 • Vermijd contact met water. U kunt dus ook geen gebruik maken van het zwembad.
 • U kunt geen gebruik maken van de sauna.
 • Geen gebruik van make-up op het getatoeëerde gebied.
 • Maak geen gebruik van reinigingsmiddelen t.p.v. het getatoeëerde gebied.
 • 4 uur na de behandeling geen alcohol nuttigen.
 • Geen korstjes afkrabben.
 • In geval van de eyeliner mogen de contactlenzen na 24:00 uur terug geplaatst worden.
 • In geval van lipliner of full lips geen gebruik maken van whitening tandpasta.
 • Geen pittig eten nuttigen.
 • Voor het tanden poetsen vaseline aanbrengen.
 • Drink met een rietje.
 • Let op met het gebruik van haarlak.


Maak, ook na volledige genezing, altijd gebruik van een sunblock (factor 30 of hoger) tijdens het zonnen (ook zonnebank) t.p.v. de wenkbrauwen of de lippen om de kleur langer te behouden. Zonlicht onttrekt pigment aan de huid.

Na minimaal 8 weken mag u terug komen voor de nabehandeling. Eerst moet er een volledig herstel van de huid zijn. Eerder kunnen wij de nabehandeling niet uitvoeren. Mocht de huid ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch gaan ontsteken neem dan contact met ons op zodat we u kunnen informeren wat verder te doen.

VOOR EN NA FOTO'S

Er worden altijd foto’s voor en na de behandeling gemaakt, dit om het resultaat van de ingreep goed te kunnen zien. Hier vindt u een aantal foto’s terug van voor én na de ingreep.

Wenkbrauwen d.m.v. hairstrokes

Eyeliner

PERMANENTE MAKE-UP VIDEO

KOSTEN VAN PERMANENTE MAKE-UP


Wenkbrauwen
Nieuw Update binnen 1 jaar Update binnen 1,5 jaar Update binnen 2 jaar Update binnen 2,5 jaar Update binnen 3 jaar
Hairstrokes (machinaal of microblading) Nieuw € 345,- Update binnen 1 jaar € 110,- Update binnen 1,5 jaar € 160,- Update binnen 2 jaar € 210,- Update binnen 2,5 jaar € 255,- Update binnen 3 jaar € 295,-
3D Hairstrokes (machinaal of microblading) Nieuw € 379,- Update binnen 1 jaar € 115,- Update binnen 1,5 jaar € 175,- Update binnen 2 jaar € 230,- Update binnen 2,5 jaar € 280,- Update binnen 3 jaar € 325,-
Powder en/of Ombre Brows Nieuw € 395,- Update binnen 1 jaar € 120,- Update binnen 1,5 jaar € 180,- Update binnen 2 jaar € 240,- Update binnen 2,5 jaar € 290,- Update binnen 3 jaar € 335,-


Eyeliner
Eyeliner boven Nieuw € 229,- Update binnen 1 jaar € 70,- Update binnen 1,5 jaar € 105,- Update binnen 2 jaar € 140,- Update binnen 2,5 jaar € 170,- Update binnen 3 jaar € 200,-
Eyeliner Advanced boven Nieuw € 299,- Update binnen 1 jaar € 90,- Update binnen 1,5 jaar € 135,- Update binnen 2 jaar € 180,- Update binnen 2,5 jaar € 220,- Update binnen 3 jaar € 255,-
Infralash boven Nieuw € 179,- Update binnen 1 jaar € 55,- Update binnen 1,5 jaar € 90,- Update binnen 2 jaar € 110,- Update binnen 2,5 jaar € 135,- Update binnen 3 jaar € 155,-
 
Eyeliner boven en onder Nieuw € 319,- Update binnen 1 jaar € 100,- Update binnen 1,5 jaar € 150,- Update binnen 2 jaar € 200,- Update binnen 2,5 jaar € 240,- Update binnen 3 jaar € 275,-
Eyeliner Advanced boven en onder Nieuw € 399,- Update binnen 1 jaar € 120,- Update binnen 1,5 jaar € 180,- Update binnen 2 jaar € 240,- Update binnen 2,5 jaar € 290,- Update binnen 3 jaar € 340,-
Infralash boven en onder Nieuw € 255,- Update binnen 1 jaar € 80,- Update binnen 1,5 jaar € 120,- Update binnen 2 jaar € 155,- Update binnen 2,5 jaar € 190,- Update binnen 3 jaar € 220,-
 
Eyeliner onder Nieuw € 195,- Update binnen 1 jaar € 60,- Update binnen 1,5 jaar € 90,- Update binnen 2 jaar € 120,- Update binnen 2,5 jaar € 155,- Update binnen 3 jaar € 170,-
Infralash onder Nieuw € 155,- Update binnen 1 jaar € 50,- Update binnen 1,5 jaar € 75,- Update binnen 2 jaar € 95,- Update binnen 2,5 jaar € 115,- Update binnen 3 jaar € 135,-


Lippen
Full Lips Nieuw € 460,- Update binnen 1 jaar € 140,- Update binnen 1,5 jaar € 210,- Update binnen 2 jaar € 280,- Update binnen 2,5 jaar € 340,- Update binnen 3 jaar € 395,-
Lipliner Nieuw € 360,- Update binnen 1 jaar € 110,- Update binnen 1,5 jaar € 165,- Update binnen 2 jaar € 220,- Update binnen 2,5 jaar € 260,- Update binnen 3 jaar € 310,-
Lipliner Shaded Nieuw € 379,- Update binnen 1 jaar € 115,- Update binnen 1,5 jaar € 175,- Update binnen 2 jaar € 230,- Update binnen 2,5 jaar € 280,- Update binnen 3 jaar € 325,-
 
Nabehandeling (binnen 8 weken) * € 55,-

*Wanneer u voor het eerst permanente make-up bij MH Kliniek laat zetten, is de eerste nabehandeling binnen 8 weken inbegrepen in de prijs.

De termijn van de update is geldig vanaf de laatste nabehandeling.

Maak een afspraak Brochure