SPIDER NAEVI

Spider naevi (spider naevusus, rood spinnetjes, naevus araneus, spinnenkop) is een plekje (1-2cm) bestaande uit een centrale rood vlekje van waaruit vele dunne bloedvaatjes lopen. Vrijwel altijd onschuldig. Bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap kan dit toenemen. Er zijn allerlei oorzaken waardoor de opperhuid dunner (atrofisch) kan worden. Het ontstaan van teleangiectasieen kan een teken van atrofie zijn.

De behandeling en resultaat

De hoogfrequente wisselstroom zorgt voor warmte die door de uiterst dunne naald stroomt. De naald stipt het plekje aan en daar vindt dan ter plaatse coagulatie plaats (het stollen van eiwitten). Deze methode wordt toegepast bij couperose, gesprongen adertjes en bloedblaasjes. In het geval van bijvoorbeeld steelwratjes wordt, nadat de naald zijn werking heeft gedaan, een korstje gevormd. Het korstje valt er na enige dagen af. De huid daaronder is glad en roze en verkleurt na verloop van tijd weer mooi bij.

Voor pigmentvlekken en ouderdomsvlekken wordt het te behandelen gebied licht afgeschraapt met de naald. Daarna ontstaat een klein schaafwondje, dat een korstje vormt. Na enige tijd valt dit korstje er af en is het vlekje verdwenen. De huid kleurt daarna weer normaal bij. Het is mogelijk dat er meerdere behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

Nazorg

Er kan tijdelijke roodheid en zwelling ontstaan. Na enkele dagen mag u een verkoelende en verzachtende crème gebruiken. Laat u hierover adviseren door onze specialistes. Na de behandeling mag u 2 dagen lang geen make-up gebruiken en dient u op de behandelde plekken anti-sept te gebruiken. U mag 1 week niet sporten, zonnen en wrijven in het gezicht. Daarna kunt u dit voorzichtig weer opbouwen.

De behandelingen zijn kort van duur en geven direct resultaat. In een enkel geval zijn meerdere behandelingen nodig, afhankelijk van het te behandelen gebied. Uiteraard wordt er gewerkt met een hoge mate van deskundigheid en veiligheid. Om het resultaat te optimaliseren kunt u advies krijgen hoe u thuis de behandeling kunt ondersteunen.